Artikelen importeren op mijn voorraadlocatie

Om snel en foutloos je voorraden (automatisch) aan te vullen moet je de artikelen die je op voorraad hebt liggen, toevoegen aan een voorraadlocatie in de VoorraadManager. Lees hier hoe je dat doet.

Product: BarTrack voorraad manager

Voor wie: Besteller BarTrack Pro

De BarTrack Voorraadmanager

De voorraadmanager van BarTrack is een handige tool die beschikbaar is op bartrack.com, in de app en op bartrack for desktop. Met deze voorraadmanager kun je gemakkelijk en efficiënt alle informatie over je voorraadartikelen instellen en beheren. Of je nu op kantoor bent, onderweg bent of achter je desktop zit, je hebt altijd toegang tot de voorraadmanager.

Met de voorraadmanager van BarTrack kun je al je voorraad artikelen beheren en bijhouden. Het is een gebruiksvriendelijke interface waar je alle benodigde informatie kunt invoeren, zoals barcodes, voorraadlimieten, prijzen en opmerkingen. Hierdoor heb je altijd een overzicht van al je producten en kun je snel en efficiënt je voorraad beheren.

Artikelen importeren

Een handige functie van de voorraadmanager is de mogelijkheid om voorraadinformatie te importeren. Als BarTrack besteller kun je eenvoudig grote hoeveelheden producten toevoegen aan je BarTrack VoorraadManager door voorraadinformatie te importeren. Dit bespaart je veel tijd en moeite, omdat je niet handmatig elk product apart hoeft in te voeren. Met behulp van een excelbestand kun je snel en eenvoudig alle benodigde informatie importeren in BarTrack. Zo kun je snel en overzichtelijk al je producten beheren en bijhouden.

1. Download het voorbeeldbestand

Om gebruik te maken van de importfunctie, kun je een voorbeeldbestand downloaden van bartrack.com. In dit voorbeeldbestand kun je alle benodigde informatie invullen, zoals barcodes, voorraadlimieten, prijzen en opmerkingen. Het enige verplichte veld is de barcode, maar je kunt ook extra informatie toevoegen om je voorraad nog beter te beheren. Nadat je het voorbeeldbestand hebt ingevuld, kun je het eenvoudig converteren naar een CSV-bestand en importeren in de voorraadmanager.

Download voorbeeldbestand

In de sheet staan de volgende informatie velden die kunnen worden ingevuld

barcode barcode_custom maximum_stock minimum_order_quantity minimum_stock position price name_label remark

barcode: Dit veld is als enige verplicht om in te vullen op het Excel bestand
. Als je alleen de artikelnummers invult en importeert, zal BarTrack automatisch de bijbehorende standaardinformatie toevoegen. Dit word veel gedaan om snel en eenvoudig een voorraad locatie in te richten

barcode_custom: Als je binnen je organisatie werkt met eigen artikelnummers, kun je deze hier invullen om de QR- of barcode van dit nummer te laten genereren. Dit nummer wordt vervolgens automatisch gekoppeld aan het artikelnummer dat is ingevuld bij de kolom 'barcode'. Op deze manier kun je altijd het gekoppelde artikel wijzigen zonder de sticker te hoeven vervangen.

maximum_stock: Dit is het maximale aantal producten dat in het bakje past. Dit getal komt op de sticker te staan om het bestellen en inruimen van de juiste hoeveelheid makkelijker te maken.

minimum_order_quantity: Wil je de bestelhoeveelheid aanpassen? vul hier dan de gewenste bestelhoeveelheid in. Hiermee bespaar je tijd bij het bestellen.

minimum_stock: Dit is de minimale aantal artikelen die op voorraad mogen liggen. Hierdoor weet de besteller wanneer iets moet worden bijbesteld.

position: Wil je de positie van een artikel vastleggen in bartrack en toevoegen aan de sticker? De exacte positie van een voorraad artikel is heel erg handig wanneer je een groot magazijn hebt waar veel ingeruimd moet worden of waar veel bakken meegenomen worden naar de werkplaats. Met behulp van de positie hoef je nooit meer te onthouden waar wat ligt.

price: Als je je eigen prijzen wilt toevoegen aan een artikel, is dit mogelijk.

name_label: Wil je zelf een aangepaste beschrijving van een artikel toevoegen? Vaak zijn de beschrijvingen van producten te uitgebreid. Daarom hebben werknemers op de werkvloer vaak een handige korte beschrijving toegevoegd om het gemakkelijker te maken.

remark: Wil je tijdens het scannen van het betreffende artikel een opmerking toevoegen? Hier heb je de vrijheid om opmerkingen toe te voegen om het bedrijfsproces te verbeteren.

2. Exporteer excel bestand naar CSV bestand

Nadat je het Excel-bestand hebt ingevuld, moet je het converteren naar een CSV-bestand om de import mogelijk te maken. Let op, er zijn verschillende soorten CSV-bestanden.

Let op: Het bestand moet een UTF-8 gecodeerde .csv zijn. Kolommen moeten worden gescheiden door een ; of ,. Als de kolom een ; of , bevat, moet deze worden ingesloten door ".

3. Importeren op de gewenste locatie

1. Open de VoorraadManager, selecteer in het menu 'Mijn Voorraad'
  2. Ga naar de desbetreffende locatie.
  3. Klik vervolgens rechtsboven op 'importeren'.
  4. Klik daarna op 'bestand kiezen'.
  5. Selecteer het csv bestand en druk op importeren.

Vervolgens staan alle artikelen met eventueel aangepaste informatie in de locatie en
kan je gelijk de barcodes uit printen.