1. Helpcentrum
  2. Ik ben groothandel

Kan ik als groothandel barcodes printen voor mijn klanten?

Jazeker. Als groothandel heb je de mogelijkheid om barcodes af te drukken voor je klanten. Dit kan eenvoudig worden gedaan in de BarTack HuB.

Product: BarTack HuB

Voor wie: Medewerker groothandel

Als groothandel heb je de mogelijkheid om barcodes af te drukken voor je klanten. Dit kan eenvoudig worden gedaan in de BarTrack HuB. Je hebt de keuze om de barcodes direct te printen of om een afdrukbestand (pdf) te genereren en deze per e-mail met de klant te delen. Op deze manier kun je op een efficiënte en georganiseerde manier aan de behoeften van je klanten voldoen.

Stap 1: inloggen in de BarTrack HuB

Om te beginnen, log je in op de BarTrack HuB met je gebruikersnaam en wachtwoord. Eenmaal ingelogd, ga je naar de 'VoorraadManager' waar je een overzicht krijgt van alle voorraadlocaties bij klanten. Selecteer de desbetreffende locatie waarvoor je barcodes wilt afdrukken.

Stap 2: selecteer locatie en artikelen

Zodra je de locatie hebt geselecteerd, klik je op de knop "afdrukken" aan de rechterkant van het scherm. Vervolgens krijg je een lijst te zien met de beschikbare artikelen die je kunt printen. Je kunt de gewenste artikelen selecteren door ze aan te vinken.

Stap 3: selecteer formaat en printer

Na het selecteren van de artikelen, word je gevraagd om een printer te kiezen. Je hebt de keuze uit drie verschillende printers. Onder elke printer worden verschillende afmetingen weergegeven. Het is belangrijk om de gewenste afmeting te selecteren en niet te kijken naar de afbeelding van de printer.

Zodra je op een van de printers klikt, moet je nog een keuze maken uit verschillende varianten van het stickerformaat. Je kunt kiezen of je de stickers wilt printen met of zonder afbeelding, of met een barcode of QR-code. Dit geeft je de flexibiliteit om de barcodes aan te passen aan de specifieke behoeften van je klanten.

Stap 4: download PDF

Na het selecteren van het gewenste sticker type, klik je op "download pdf". Hiermee wordt een PDF-bestand gedownload met alle stickers klaar om te printen. Het is belangrijk op te merken dat de BarTrack HuB een PDF genereert die met iedere stickerprinter kan worden afgedrukt.

Belangrijk:
Verander nooit de verhouding tussen lengte en breedte van de PDF. Hoewel het mogelijk is om een iets ander formaat sticker te gebruiken, is het cruciaal dat de oorspronkelijke verhouding van de QR- of barcode behouden blijft. Je kunt de lengte en breedte van de sticker vergroten, maar de verhouding moet hetzelfde blijven om ervoor te zorgen dat de barcodes correct worden gescand.

Met behulp van de VoorraadManager in de BarTrack HuB kun je op een efficiënte en nauwkeurige manier barcodes afdrukken voor je klanten. Door het volgen van de stappen in de voorraadmanager en het selecteren van de juiste printer en sticker variant, kun je voldoen aan de specifieke behoeften van je klanten en zorgen voor een gestroomlijnd proces binnen je groothandel.