Artikelen importeren in de HuB

Met BarTrack kun je eenvoudig je artikelbestand van de groothandel importeren in de BarTrack HuB, zodat je klanten hun artikelen kunnen bestellen via BarTrack. Hieronder lees je over de verschillende methoden die beschikbaar zijn.

Product: BarTrack HuB

Voor wie: Groothandel medewerker

Dit support artikel is bedoeld voor groothandels die hun artikelbestand willen integreren met BarTrack. Hieronder vind je de verschillende methoden die beschikbaar zijn om uw artikelinformatie efficiënt te importeren en bij te werken in ons systeem. Dit zorgt ervoor dat je bestellers altijd de meest actuele informatie hebben.

Importeren via CSV bestand
Koppeling met Channable
Aanmaken van een Endpoint voor CSV Import
Maatwerk koppeling door BarTrack
Importeren via XML bestand

Tip: Artikelinformatie, zoals afbeeldingen, barcodes en beschrijvingen, kan eenvoudig worden bijgewerkt en beheerd, wat zorgt voor nauwkeurige en up-to-date productgegevens.

Importeren via CSV bestand

Een veelgebruikte en eenvoudige methode is het importeren van een CSV-bestand. Dit bestand bevat alle benodigde artikelinformatie.

1. Voorbereiding: Zorg dat het CSV-bestand overeenkomt met ons standaardformaat.
  2. Uploaden: Volg de stappen in de HuB om het CSV-bestand te importeren.
  3. Verwerking: BarTrack zal het bestand lezen en de artikelen toevoegen aan je artikelbestand.

Voor meer details over de inhoud en format van het CSV-bestand, verwijzen we je naar een gedetailleerd supportartikel.

Koppeling met Channable

Voor een geautomatiseerde aanpak kun je gebruik maken van een koppeling met Channable.

Voordelen:

• Automatische synchronisatie van artikelgegevens.
  • Minder handmatig werk, wat leidt tot minder fouten.

De koppeling met Channable is eennvoudig te realiseren in de BarTrack HuB. Ga naar de instellingen in de HuB door op het tandwieltje rechtsboven te klikken. Navigeer vervolgens naar 'Mijn Groothandel(s)' en klik op het oogje rechts in de artikelbalk om naar de detailpagina te gaan. Klik rechtsboven weer op 'Edit' en scroll naar beneden totdat je Channable tegenkomt. Vul je Channable URL in en hoe vaak informatie opgehaald moet worden en druk op 'Submit' bovenin je scherm om je koppeling af te ronden.

Aanmaken van een Endpoint voor CSV Import

Je kunt een endpoint instellen dat een CSV-bestand opent in het BarTrack-formaat.

Hoe werkt dit?

• Je systeem genereert regelmatig een CSV-bestand in het BarTrack-formaat.
  • BarTrack zal periodiek dit bestand uitlezen, volgens de ingestelde frequentie.
  • Dit zorgt voor een continue bijwerking van uw artikelinformatie in ons systeem.
Als je een endpoint hebt aangemaakt is de koppeling makkelijk te realiseren.
Ga naar de instellingen van de BarTrack HuB door op het tandwieltje rechtsboven te klikken. Navigeer vervolgens naar 'Mijn Groothandel(s)' en klik op het oogje rechts in de artikelbalk om naar de detailpagina te gaan. Klik rechtsboven weer op 'Bewerken' en scroll naar beneden totdat je de optie voor Channable ziet. Voer je endpoint URL in en stel in hoe vaak de informatie moet worden bijgewerkt. Druk vervolgens op 'Verzenden' bovenaan je scherm om de koppeling te voltooien.

Maatwerk Koppeling door BarTrack

Als geen van de bovenstaande opties voldoet, kan BarTrack een op maat gemaakte koppeling voor je organisatie ontwikkelen.

Proces:

• Een kort startoverleg om de behoeften en de technische mogelijkheden te bespreken.
  • Bepaling van de acties en het ontwikkelen van een plan voor de implementatie van de maatwerk koppeling.

Importeren via XML bestand

Naast het importeren van een CSV-bestand, biedt BarTrack ook de mogelijkheid om een XML-bestand te importeren. Voor meer details over wat er in het XML-bestand moet staan en hoe het geformatteerd moet worden, kun je contact opnemen met onze support.

Tip: Het regelmatig bijwerken van je artikelbestand zorgt voor een efficiënter bestelproces en helpt je klanten altijd de juiste producten te vinden.

Samenvatting

BarTrack biedt verschillende methoden om je artikelbestand te importeren, waaronder CSV-bestanden, Channable koppelingen, endpoints voor CSV-imports, maatwerk koppelingen en XML-bestanden. Kies de methode die het beste bij jouw organisatie past voor een soepel en efficiënt voorraadbeheer.