Ik wil de voorraden bij mijn klanten beheren. Hoe doe ik dat?

Voorraden beheren bij je klanten door je eenvoudig met de VoorraadManager. Deze kan je vinden in de BarTrack HuB.

Product: BarTrack HuB

Voor wie: Medewerkers groothandel

Met de BarTrack VoorraadManager heb je de mogelijkheid om de voorraden van klanten zelf te beheren, artikelen toe te voegen en barcodes namens de klant af te drukken. Daarnaast biedt het ook inzicht in de snelheid waarmee producten bij klanten worden verkocht en op voorraad liggen.

In dit support artikel behandelen we de volgende onderwerpen

Voorraadlocatie aanmaken

Toevoegen artikelen in de voorraadlocatie van de klant

Voorraadlocatie aanmaken

Met de VoorraadManager module binnen de BarTrack HuB kunnen groothandel medewerkers op een efficiënte en effectieve manier de voorraden bij klanten beheren. Je kunt eenvoudig voorraadlocaties aanmaken, artikelen toevoegen en zelf barcodes afdrukken. Bovendien biedt de module inzicht in bestelstatistieken, waardoor je beter kunt anticiperen op de behoeften van je klanten. Dit zorgt ervoor dat je jouw werkzaamheden optimaliseert en de klanttevredenheid verhoogt.

1. Ga naar de BarTrack HUB en log in.
  2. Klik op de menu balk op 'voorraad manager'
    In het volgende scherm zie je een overzicht van alle Voorraad locaties van klanten die zijn aangesloten op BarTrack
  3. Klik vervolgens op de roze plus knop rechts onderin voor het aanmaken van een nieuwe voorraad locatie. Geef de locatie een naam en desgewenst een type en wijs een gebruiker toe aan de voorraadlocatie. BarTrack vult automatisch het bedrijf en de contact email in.
  4. Klik op "Aanmaken" om de voorraadlocatie bij je klant te finaliseren. Hij moet nu nog ingevuld worden. Zie onderstaand stappenplan om je verder te helpen!

Artikelen toevoegen aan locatie

1. In het volgende scherm kun je artikelen toevoegen aan de voorraadlocatie. Klik weer op de roze plus knop om artikelen toe te voegen.

VoorraadBeheer Frame 2

Er zijn twee manieren om artikelen toe te voegen: door handmatig te zoeken in een lijst of door ze te importeren via een csv file.

A.  Kies je voor 'handmatig' dan kun je een selectie maken uit de artikelbestanden van de groothandels waar jij regelmatig bij besteld. Alle artikelen die je al eens via de BarTrack hebt besteld, verschijnen automatisch in de lijst. Via de knoppen linksboven kun je het zoekresultaat aanpassen, bijvoorbeeld op basis van leverancier.

VoorraadBeheer Frame 4

B.  Importeer je de artikelen liever? Kies dan voor 'importeer barcodes'. Hiermee kun je een csv voorbeeldbestand voor downloaden en uploaden. Vervolgens worden alle artikelen automatisch aan de bestellijst toegevoegd. Voor meer informatie over het invullen van het voorbeeld bestand. Wil je meer weten over het invullen van dit bestand? Wij hebben hier ook een support artikel over geschreven

VoorraadBeheer Frame 5

Na het handmatig toevoegen of importeren staan alle artikelen in de desbetreffende locatie. Mocht je nog wat artikel informatie aan willen passen? Ga dan naar de detail pagina van dit artikel. Hier kan je informatie handmatig toevoegen aan een artikel.

Je kunt extra informatie toevoegen aan het standaard artikel, zoals de naam, bestelhoeveelheid, positie, minimum en maximum voorraad, eigen artikelnummer en eventueel een opmerking. Deze informatie is alleen zichtbaar voor de besteller die met de betreffende locatie werkt.

Let op: Als je een artikelnummer niet kunt importeren of vinden, betekent dit dat het artikel niet in BarTrack staat. Controleer of het artikelnummer correct genoteerd staat in het importbestand, zonder spaties aan het begin of einde.