Mijn voorraad organiseren met BarTrack

BarTrack vereenvoudigt voorraadbeheer, ongeacht de grootte van je opslagruimte. Leer hier hoe je voorraadlocaties efficiënt kunt beheren met stickers.

Product: BarTrack App, BarTrack for Web & BarTrack for Desktop

Voor wie: Alle BarTrack gebruikers

Voorraadlocaties aanmaken en beheren

1. Wat zijn voorraadlocaties?
    Voorraadlocaties zijn specifieke plaatsen in je magazijn waar je artikelen opslaat. Dit kunnen kasten, schappen, rekken of andere opslagruimtes zijn. Binnen deze voorraadlocaties kun je nog verder onderverdelen, bijvoorbeeld door bakjes in een kast te plaatsen.

2. Gebruik voorraadlocatie stickers:
    Begin met het plaatsen van voorraadlocatie stickers op de voorraadlocaties, zoals kasten of schappen. Deze stickers bevatten QR codes die je kunt scannen met de BarTrack App om een overzicht te krijgen van alle artikelen die zich in die locatie bevinden. Het printen van deze stickers wordt hier uitgelegd.

3. Posities binnen voorraadlocaties:
    Binnen een voorraadlocatie, zoals een kast, kun je specifieke posities toewijzen aan artikelen. Elk bakje in een kast kan een bepaalde positie vertegenwoordigen. Deze posities kun je beheren en invullen via BarTrack for Web of BarTrack for Desktop. Als je een groot aantal posities hebt die je snel wilt invoeren, kun je deze gegevens ook importeren.

4. Beheer je voorraadlocaties:
    In de BarTrack App kun je voorraadlocaties aanmaken en beheren. Direct na het aanmaken van een voorraadlocatie kan je deze meteen inrichten door producten toe te voegen met behulp van de BarTrack App. Voor meer gedetailleerd beheer, inclusief het wijzigen van namen en codes, kun je gebruikmaken van BarTrack for Web of BarTrack for Desktop. Voor meer informatie over het inrichten van een voorraadlocatie, kun je terecht op deze site.

Tip: Maak gebruik van BarTrack for Web of BarTrack for Desktop voor een nog gedetailleerder beheer van je voorraadlocaties en artikelen. Hier kun je ook de namen en codes van je voorraadlocaties wijzigen en uitgebreide rapportages en analyses bekijken om je voorraadbeheer verder te optimaliseren.

Artikel- en bestelstickers gebruiken

1. Wat zijn artikel- en bestelstickers?
    Artikelstickers, die ook als bestelstickers functioneren, zijn labels die je aan je producten bevestigt. Deze stickers bevatten QR codes en plaatjes die door de groothandel worden toegevoegd. Hierdoor kun je snel en eenvoudig informatie over het product krijgen en het product herkennen. Wanneer je een QR code op een artikelsticker scant met de BarTrack App, wordt het artikel automatisch aan je bestellijst toegevoegd. Dit is vooral handig voor grijpvoorraad: wanneer je ziet dat een bakje of schap leeg begint te raken, scan je eenvoudig de QR code en het bestellen via BarTrack gaat daarna makkelijk.

2. Voorraadbeheer met stickers:
    Met de BarTrack App kun je eenvoudig je voorraad beheren door de QR codes op de stickers te scannen. Hierdoor krijg je direct inzicht in voorraadniveaus, locatie van artikelen en kun je snel bestellingen plaatsen. Dit systeem helpt je om je voorraad nauwkeurig bij te houden en altijd op de hoogte te zijn van je voorraadstatus.

Het belang van een up-to-date voorraad

Het is cruciaal om je voorraadniveaus regelmatig bij te werken in de BarTrack App. Dit helpt je om een actueel overzicht te houden van je beschikbare voorraad en voorkomt verrassingen bij het plaatsen van nieuwe bestellingen. Door je voorraad up-to-date te houden, zorg je voor een gestructureerd, overzichtelijk en efficiënt voorraadbeheer.

Samenvatting

Met BarTrack wordt het organiseren van je voorraad eenvoudig en efficiënt. Door gebruik te maken van voorraadlocatie stickers, artikelstickers en plaatjes kun je je magazijn optimaal indelen en beheren. Volg de bovenstaande stappen en geniet van een gestructureerd en overzichtelijk voorraadbeheer met BarTrack.