Het instellen van je weegkast

Met BarTrack kun je je weegkast optimaal instellen om je voorraadbeheer te stroomlijnen en tijd te besparen. Volg deze stappen om het meeste uit je weegkast te halen!

Product: BarTrack.com

Voor wie: BarTrack pro order en voorraad

Voorbereiding

Voordat je begint met het instellen van je weegkast, moet deze eerst worden gekoppeld aan BarTrack door het supportteam. Raadpleeg het supportartikel over het koppelen van je weegkast voor meer informatie. Nadat de weegkast is gekoppeld, kun je beginnen met de instellingen.

Instellen van de weegkast

De weegkast wordt ingesteld met artikelen wanneer je deze in gebruik neemt. Dit betekent dat de bestelhoeveelheid, Tray ID, Bestellen bij gewicht, het gewicht en gewicht per stuk al voor de klant zijn ingevuld. Je hoeft deze instellingen alleen te wijzigen als je iets wilt aanpassen.

Wil je een artikel aanpassen?

Stel dat je erachter komt dat de bestelhoeveelheid niet klopt of dat de weegkast te snel of te laat gaat bestellen. Dan is het heel gemakkelijk om dit aan te passen op bartrack.com. Volg deze stappen:

1. Ga naar 'Mijn Voorraad' binnen BarTrack:
    • Selecteer de voorraadlocatie van de weegkast.
  2. Ga naar de detailpagina van een artikel in de weegkast:
    • Klik op het oogje rechts van het artikel dat je wil aanpassen.
  3. Pas de instellingen aan:
    • Hier kun je het 'Bestellen bij gewicht' aanpassen en de 'Bestelhoeveelheid' indien nodig.
    • Daarnaast kun je ook een eigen artikelomschrijving, eigen artikelnummer en een opmerking toevoegen.
    • Deze aangepaste artikelinformatie wordt hiermee toegevoegd aan de sticker.

Schermafbeelding 2023-12-08 om 13.41.33

Let op: Het huidige gewicht en bestellen bij gewicht zijn exclusief het gewicht van de bak.

Wil je een artikel vervangen?

Volg deze stappen om een artikel in de weegkast te vervangen:

1. Kopieer het Tray ID: Sla het Tray ID ergens op.
  2. Verwijder het artikel: Verwijder het artikel uit de weegkast.
  3. Voeg een nieuw artikel toe: Druk op de roze plusknop rechtsonder om een artikel handmatig toe te voegen aan de weegkast.
  4. Voer het Tray ID in: Ga naar de detailpagina van het nieuwe artikel en vul hier het Tray ID in.
  5. Pas de bestelhoeveelheid aan: Zorg ervoor dat de bak goed gevuld wordt.
  6. Vul de bak 100%: Vul de bak volledig met de artikelen.
  7. Wacht 30 minuten: Het duurt minimaal een half uur voordat het gewicht zichtbaar is in BarTrack.
  8. Controleer het gewicht: Ga naar de detailpagina van het artikel en kijk naar het huidige gewicht.
  9. Stel het bestelgewicht in: Beslis bij welk percentage van de bak er weer bijbesteld moet worden, reken dit uit en vul het 'Bestellen bij gewicht' in.

Wil je een artikel verwijderen?

Om een artikel uit de weegkast te verwijderen, volg je deze stappen:

1. Ga naar de detailpagina van het artikel in de weegkast:
    • Klik op het oogje rechts van het artikel.
  2. Verwijder het artikel:
    • Klik rechtsboven op het knopje 'Uit locatie verwijderen'.

Bestelmoment aanpassen

Je kunt niet alleen het bestelgewicht aanpassen, maar ook het bestelmoment van de hele kast. Volg deze stappen om het bestelmoment aan te passen:

1. Selecteer de weegkast: Ga naar de voorraadmanager en selecteer de weegkast.
  2. Klik op 'Locatie bewerken': Pas de instellingen aan.
  3. Voeg besteldata toe: Voeg een reeks aan besteldagen en -tijden toe. Op deze momenten wordt er automatisch een e-mail verstuurd naar de eigenaar van de weegkast met een link naar de webwinkel van de groothandel waar alle artikelen worden geladen die besteld moeten worden.

Samenvatting

Het instellen van je weegkast met BarTrack is eenvoudig en helpt je voorraadbeheer nauwkeuriger en efficiënter te maken. Nadat je weegkast is gekoppeld door het supportteam, kun je eenvoudig de instellingen beheren en aanpassen. Volg de stappen voor het aanpassen van artikelen, vervangen van artikelen en aanpassen van bestelmomenten. Veel succes en geniet van het gemak dat BarTrack je biedt!