DICO 3.1 Koppeling: Efficiënt Bestellen via BarTrack

De DICO 3.1-standaard maakt het mogelijk om bestellingen sneller en nauwkeuriger bij je groothandel te plaatsen. In dit artikel leggen we uit hoe je deze standaard kunt gebruiken en wat de voordelen zijn voor jouw bestelproces.

Product: Alle BarTrack platformen

Voor wie: Alle BarTrack gebruikers

Wat is de DICO 3.1-standaard en waarom is het nuttig?

DICO 3.1 is een gestandaardiseerd formaat voor het uitwisselen van bestelgegevens tussen jou en je groothandel. Dit formaat zorgt ervoor dat je bestellingen eenvoudig en zonder fouten verwerkt kunnen worden. Bovendien kan de groothandel jou via dezelfde standaard op de hoogte houden van de status van je bestelling. Dit betekent dat je realtime inzicht hebt in levertijden en dat je altijd weet wanneer je materialen geleverd worden. Daarnaast maakt DICO 3.1 het mogelijk om je bestellingen direct naar een specifiek projectadres te sturen.

Zo begin je:

1. Controleer of je groothandel DICO 3.1 ondersteunt:

• Log in op order.bartrack.com.
    • Ga naar 'Mijn groothandels' en klik op de groothandel waar je volgens DICO 3.1 bestellingen wilt plaatsen.
    • Controleer of de groothandel bestellingen volgens DICO 3.1 accepteert door naar het blok "Automatisch bestellen (EDI - XML Sales 005)" te kijken.
  2. Vul de vereiste gegevens in:

• In het blok "Automatisch bestellen" moet je klant-ID, gebruikersnaam, wachtwoord, en optioneel je GLN (Global Location Number) invullen.
    • Als je voor de eerste keer gegevens invoert, klik dan op 'Test connectie' om de verbinding te controleren.
  3. Voer je GLN in (indien niet eerder gedaan):

• Ga naar het 'Mijn bedrijf' menu en vul hier je GLN in.
  4. Start met bestellen:

• Nu de koppeling compleet is, word je automatisch op de hoogte gehouden van de status van je bestellingen. Je kunt ook aangeven wanneer en waar je materialen geleverd moeten worden.

Tip: Test altijd de verbinding voordat je een bestelling plaatst om er zeker van te zijn dat alles correct is ingesteld.

Samenvatting

Met de DICO 3.1-standaard kun je eenvoudig en efficiënt bestellingen plaatsen via BarTrack. Door je groothandel te koppelen en de benodigde informatie in te voeren, geniet je van realtime updates en heb je altijd controle over je leveringen. Volg het stappenplan om direct aan de slag te gaan.