Bestelstickers printen

Maak je voorraadbeheer super eenvoudig met BarTrack! Volg deze stappen om snel en efficiënt je eigen bestelstickers te printen en houd je voorraad altijd op orde!

Product: BarTrack voorraad manager

Voor wie: Alle BarTrack bestellers

Stappen om bestelstickers te printen

1. Ga naar bartrack.com: Klik op 'Log in' (rechtsboven) en log in met je BarTrack account. Klik in het menu op 'Mijn Voorraad'.
  2. Selecteer de voorraadlocatie: Als de voorraadmanager wordt geopend, zie je een overzicht van alle door jou aangemaakte locaties met artikelen. Open een van de locaties door op het blokje te klikken.
  3. Selecteer artikelen: Je kunt van alle artikelen die je aan een locatie hebt toegevoegd een bestelsticker afdrukken. Klik op de knop "Bestelsticker(s) Printen" in de rechterbovenhoek van het scherm. Selecteer de artikelen waarvan je de bestelstickers geprint wil hebben. Nadat je de artikelen hebt geselecteerd, wordt je gevraagd om een printer te kiezen. Hier worden 3 printers getoond. Kies een printer. Zodra je op een van de printers klikt, moet je een keuze maken uit verschillende varianten van de bestelsticker. Je kan kiezen voor een bestelsticker met of zonder afbeelding, of met een barcode of QR-code.
  4. PDF downloaden en bestelstickers afdrukken: Na het selecteren van het juiste type/formaat bestelsticker, klik op "download pdf". Er wordt een pdf-document gegenereerd. Deze kan je vinden in je download map. Open het pdf-bestand en druk dit af op je printer.

TIP:

De BarTrack bestelstickers worden als PDF document gegenereerd. Labels voor een Dymo printer kan je daarom ook afdrukken op een Zebra printer. De labels worden aangeboden in verschillende formaten.

Staat het juiste formaat van een label niet bij je printer vermeld? Selecteer dan een andere printer en daarna het juiste formaat bestellabel Genereer het pdf bestand en druk dit af op je printer!

Let op: Bij de integratie van Exact voor Bouw worden de stickers gegenereerd opp basis van het Exact artiklenummer. Zorg er daarom voor dat elk artikel waarvoor een sticker wordt geprint, een 13-cijferig Exact artikelnummer heeft. Bekijk ons supportartikel voor meer informatie.

Ander label formaat label

Heb je een labelprinter maar heb je labels in een iets ander formaat dan dat BarTrack aanbiedt? Geen probleem! Je kunt nog steeds gebruikmaken van de BarTrack bestelstickers. Het is wel belangrijk om te weten dat je nooit de verhouding tussen lengte en breedte van het pdf-document moet veranderen. De lengte en breedte van de sticker mogen worden vergroot, maar de verhouding moet hetzelfde blijven. Op deze manier wordt de oorspronkelijke verhouding van de QR- of barcode niet veranderen. Dus zelfs als je labels hebt van een ander formaat, kun je ze nog steeds gebruiken met BarTrack. Heb je hier vragen over neem contact op met onze support. Zij helpen je graag verder.

Let op: Verander nooit de verhouding tussen lengte en breedte van het pdf.

Het is mogelijk om een iets ander formaat sticker te gebruiken, maar het is belangrijk dat de pdf niet naar dit formaat wordt aangepast. Dit kan namelijk de oorspronkelijke verhouding van de QR- of barcode veranderen. De lengte en breedte van de sticker mag worden vergroot alleen moet de verhouding hetzelfde blijven.

Samenvatting

Met BarTrack kun je eenvoudig en snel je eigen bestelstickers printen, waardoor je altijd een overzichtelijke en georganiseerde voorraad hebt. Volg de stappen, pas de instellingen aan, en geniet van een soepel en efficiënt bestelproces. Printen was nog nooit zo makkelijk en leuk! Veel succes en laat je voorraadbeheer stralen met BarTrack!